Ontmoeting Nathalie Falmet

Geplaatst door Robert Blok op

Nathalie Falmet is een van de weinige vrouwen in de Champagne die de titel van wijnboer en oenoloog heeft. Na haar studie scheikunde aan Paris XI en het behalen van diploma's in zowel wijnbouw als oenologie, erfde en begon Nathalie 50% van de wijnstokken die door haar ouders waren geplant.

Ze werkte samen met haar vader toen ze acht jaar oud was. Haar 3,2 hectare wijnstokken bestaan ​​uit 2,4 hectare Chardonnay, 0,6 hectare Pinot Meunier en 0,5 hectare Pinot Noir.

De wijngaarden strekken zich uit van haar dorp Rouvres-les-Vignes tot het naburige dorp Colombey-les-Deux-Eglises. Nathalie beheert elk aspect van het vak, van wijnbouw tot verkoop en marketing.

Naast haar eigen landgoed heeft Nathalie een laboratorium opgericht en gerund in Bar-sur-Aube, waar ze als adviserend oenoloog optreedt voor 35 champagneklanten in de regio. Dit stelt haar in staat de terroirs van de regio beter te begrijpen en haar vaardige technische hand verder af te stemmen. Ze is de eerste die erkent dat de lessen die ze in het lab heeft geleerd, goed worden gebruikt in haar eigen wijngaarden en kelder.

Champagne maken combineert de drie passies van Nathalie: natuurkunde, scheikunde en een voorliefde voor de fijnere dingen. Haar niet-aflatende band met het land leidt haar werk in de wijngaarden, terwijl haar sterke wetenschappelijke achtergrond haar beslissingen in de wijnmakerij dicteert.

Ze zet zich in voor het handhaven van lage opbrengsten en gelooft dat kwaliteit niet kan worden bereikt zonder een vrome toewijding aan het bewerken van de bodem. Ze plukt op rijpheid en vinificeert haar wijnen apart volgens aromatische profielen. Voortdurend proeven tijdens de vinificatie, soms wel drie keer per dag, helpt haar het aromatische en smaakspectrum te begrijpen dat haar wijnen in de loop van de tijd omvatten.

Ze zoekt balans, kracht, delicatesse en terroirdefinitie in haar wijnen. Ze is tenslotte een Chablis-drinker! De relatieve warmte van de regio geeft haar wijnen een natuurlijke breedte en diepte, in combinatie met de pittige, minerale ondertonen die worden geboden door de Kimmeridgien kalksteenbanden die in de bodems van de regio worden aangetroffen. Naast het benadrukken van verschillende terroirs, gelooft Nathalie in champagnes die de vintage weerspiegelen en dus uitsluitend enkele vintage cuvées vervaardigen.

 

Haar huidige aanbod omvat een reeks interessante en unieke wijnen

 

Bekijk hier het aanbod van Nathalie Falmet

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.